Om Helle K

Om Helle K.

Min keramik av porslinslera, ska du inte vara orolig för giftiga glasyrer, eftersom jag bränner i höga temperaturer, där äventuella färgämnen och mineraler kappslas in i glasyren och läcker inte ut.  Jag jobbar så miljövänligt som möjligt.


I Visby jobbar jag i lilla verkstaden och säljer via webshopen och hos "Kvinnfolki"  i Visby.

samt från olika utställningar. 

Det går bra att skicka keramik, bara det packeteras ordentligt.


Jag jobbar med form, skulptur och bruksinteriör, numera oftast i porslinslera. Viktigt att jag känner mig fri och studier på konstskolor har hjölpt mig vidare i det fria skapandet.  

När jag någongång i tiden gick lärling, så var det i  porslinslera först, sedan stengods och lergods. Det är en otrolig skillnad mellan dessa leror och alla har sin funktion, uttyck och olika styrkor. Sedan är det avgörande hur keramiken brännas om det är raku eller svartgodsbränningar, elugn, gasugn och vedugn m. fl.


Lergods leder värme eller kyla för den är mera porös och tar åt sig vatten, därför trivs de flesta växter i vanliga lergodskrukor för leran andas. 

Stengods kan brännas i något högre temperatur och är stärkare och är inte porös som lergods..

Porslinslera är den stärkasta av alla enligt min mening., men allt kan gå sönder, så det är beroende hur föremålen behandlas.


Som sagt porslinslera är den lera jag föredra mest, för den utmanar mig och jag får inte tråkigt. Den är på ett sätt tålamods-. och ganska tidskrävande.

Gillar det vackra vita och lerans tendens att bli lite genomskinlig beroende på hur tunn eller tjock leran är, samt det finns många fina möjliheter med glasyrer - älskar det.

Webshop

Välkomna

Swish. företag: nr. 123 29 40 195

Aktuellt

Ni kan nå mig på  mail  och jag hör av mig.

samt telefon 073 062 55 75

Välkomna


Följ

Copyright © Helle K Keramik.

Helle Kobbernagel