Om Helle K

Om Helle K.

Min keramik av porslinslera, ska du inte vara orolig förgiftiga glasyrer, eftersom jag bränner i höga temperaturer, där äventuella färgämnen och mineraler kappslas in i glasyren och läcker inte ut. Jag jobbar så miljövänligt som möjligt.


I Visby jobbar jag i lilla verkstden och säljer via webshopen och  "Kvinnfolki"  i Visby.

Ibland utanför min studio vid ateljeförenigen Milofrån våren till hösten.

Det går bra att skicka keramik, bara det packeteras ordentligt.


Jag jobbar med porslinsleran. När jag någongång i tiden lärde mig att dreja, skulptur m.m. när jag gick lärling, så var det i  porslinslera först, sedan stengods och lergods. Det är en otrolig skillnad mellan dessa leror och alla har sin funktion, uttyck och olika styrkor. 


Lergods leder värme eller kyla för den är mera porös och tar åt sig vatten, därför trivs de flesta växter i vanliga lergodskrukor för leran andas. 

Stengods kan brännas i något högre temperatur och är stärkare och är inte porös som lergods..

Porslinslera är den stärkasta av alla enligt min mening., men allt kan gå sönder, så det är beroende hur föremålen behandlas.


Som sagt porslinslera är den lera jag föredra mest, för den utmanar mig och jag får inte tråkigt. Den är på ett sätt tålamods-. och ganska tidskrävande.

Gillar det vackra vita och lerans tendens att bli lite genomskinlig beroende på hur tunn eller tjock leran är, samt det finns många fina möjliheter med glasyrer - älskar det.


Jag formger mindre föremål till interiör miljöer och  bruksting.  I det småskaliga hantverket hittar ni keramik i små serier samt mera olika skapelser samt smycken. 

Försäljning

Min keramik finns från d. 1/3-2020 hos Kvinnfolki , Donnersplats 2, 62157 Visby.

Öppet: mån-sön kl. 10-18. Välkommen.


Aktuellt

Kurser under vårterminen

Ni kan nå mig på  mail  och jag hör av mig.

Välkommen till Helle K Keramik Webshop

swish. företag: nr. 123 29 40 195

Följ oss

Copyright © Helle K Keramik.

Helle Kobbernagel