Keramikkurser

Keramikkurser hösten 2022

.Anmäla er via mail och kontakta mig görna.Välkommen till kortkurser i keramik i Visby. En stund i skapandets tecken, som kann ge dig ny energi och kickar igång ditt formsinne genom lera. Vi tecknar, skisser och fundera, där något blir verklighet och annat får mogna.  Mina kurser har olika teman och anpassas efter årstid. Längre kurser kann bokas.

Jag är keramiker med gesällbrev i keramik som jag gjorde i Danmark. Jag har pedagogisk berörighet och har erfarenhet av att undervisa i keramik, bild och form. 

Kursen har jag på Langska Huset, Kopparviksgatan 7, Visby. Langska huset är ett 1700-tals byggnad med mycket historia med underbar vacker omgivning och de har cafè. där enkel lunch kann beställas. när Cafeet har öppet 12-16 och det drivs ideelt.

(Priser är inkl moms och sociala avgifter. Jag är registreat för moms och F-skatt) Faktura mailas till dig eller enligt avtal.

Kavla

Tumme kardemumma är en kurs på 3 träffar. Du får lära dig keramikens ursprung, tumma och forma lera, lite om bränningstekniker och vi brännar en liten svartgodsbränning. Lera och material är anpassad kursen, men önskas mera lera är kostnaden 80 kr kg.. Enkel fika ingår. 


Kursavgift: 2250:- kr. inkl moms.

Datum: d. 04, 11 och 18 oktober på tisdagar.

Tid: Kl. 17.30-20.00

Plats: Langska huset, Kopparsviksgatan 7, Visby.

Vid anmålan, skriv dina kontaktuppgiter och mail.

Kursledare: Helle Kobbernagel.

Kavla en ljuslykta.

ljuslyktor till mörka vinterkvällar - sena sommarkvällar.

Vi kavlar i porslinslera. En lera som blir lite transulent efter bränning. Material anpassad efter kursen. Önskas mera lera är konstnad 80 kr/kg.

Kursen är 2,5  timmar och avgift 800 kr. 

Välkomna. 

Lunch kann förbeställas hos Langska Cafè.

Kursavgift: 800- kr. inkl moms.

Datum: ingen datum bestämd

Tid: kl. 9.30-12.00 lördag.

Plats: Langska huset, Kopparsviksgatan 7, 'Visby.

Kursledare: Helle Kobbernagel.

Forma lera på olika sätt. Vi jobbar i  litet format, det blir ingen tunga lyft och jobbiga knådningar av lera. Material är anpassad efter kursen. Önskas mera lera är kostnaden 80 kr kg. Keramiken hämtas efter bränning om så önskas. Enkel fika ingår.

Kursen är 2,5 timme.

Kursavgift: 800:- kr. inkl moms.

Datum för kurstillfällen att välja på:

Måndagar

Tid : : kl. 09.30- 12.00

Plats: Langska huset, Kopparsviksgatan 7, Visby.

Vid anmålan, skriv dina kontaktuppgiter och mail.

Kursledare: Helle Kobbernagel.